Hundkompis

Igår fick vi besök av våra kompisars springel spaniel Brownie. Han var ju jättesnäll mot Ivy som var lite osäker från början men ett tag efter verkade det nästan som om det var bästisar när det hela tiden sprang runt efter varandra, haha. Han hade också födelsedag och fyllde 5 år, grattis söta Brownie! 
 

Lär din hund att backa

Fick en fråga om jag kunde göra en video på hur man lär sin hund att backa. Självklart kan jag det! Så nu har jag fixat ihop en liten inlärningsvideo för er som vill lära sin hund att kunna backa. Hoppas ni gillar videon! Och kolla i HD!

Träningsvideo - Backa

Här är ett snabbt klipp på Ivy när vi tränar på att backa. Hon är lite vild och hoppar lite men jag belönade henne även om hon gjorde det. Glöm inte att kolla i HD!

Rolig dag

Idag bestämde vi oss för att åka till hallen för att spela pingis, innebandy och badminton. Jag tycker det var jätteroligt! Ivy följde med men fick vara lite ensam en stund. På vägen dit var Ivy lite rädd och nervös i bilen eftersom hon inte är så jättevan men trots det var hon superduktig! 
Måste bara nämna att hon nästan är helt rumsren, vår duktiga lilla tjej! 
 
Vi har som sagt haft en rolig dag hittils, sen så får vi se vad som kommer att hittas på lite senare!

17 veckor

Igår blev ju Ivy, lilltjejen 17 veckor! Det går ju bara för fort, visst? Så jag mätte + vägde henne idag och hon har blivit en centimeter längre! 
Längd: 37 cm 
Vikt: 6.2 kg
Ursäkta för bakgrunden...

Tallinn

Hej på er! Då var vi äntligen hemma från kryssningen. Vi kom hem klockan 11 ungefär så det var för ett tag sen. Det har varit jättekul och vi har ätit så god mat, haha! Det blev självklart några bilder som min storasyster tagit men de här var mest på hus och byggnader. Ja, har inte så mycket att berätta förutom att vi har haft jättekul... Men just det, det var en liten brand på båten, något ventilationsproblem, det var kanske lite läskigt när personalen meddelade det men inget farligt hände :) 
 
Ivy har haft det jättebra med pappa medans vi var borta och idag när vi gick ut på en promenad så märktes det att hon har blivit mycket duktigare med skällandet och det bästa, idag har hon inte gjort någon olycka inomhus (hittils)
Kolla det långa övergångstället!
Utsikt över staden

Kryssning

Godmorgon på er, är ni vakna? :) Idag har vi sovmorgon till klockan tio så jag passade på att skriva något. Just det, vi ska på kryssning till Tallinn i tre dagar, egentligen var det inte planerat fast dubbelt påsklov vill man ju verkligen ha. Vi åker iallafall någonstans vid 4-5 tiden efter skolan idag. Skönt! Ivy kan tyvärr inte följa med, men det är nog lika bra det för annars skulle vi behöva fixa grejer och så... men hon kommer ha det bra med pappa här hemma. 
 
Har nyss ätit lite frukost och om en timme blir det skola i bara tre timmar. Får se om det blir någon uppdatering både efter skolan och i båten annars får ni ha en bra vecka!

Trick

Glömde förresten skriva att hon även kan vänta, både vänta tills man säger varsågod och ha en godis på tassen. Sen är det också några andra trick på gång... :)
 
Filmade en liten trickvideo åt min syster som nyss har redigerat den, tyvärr så kom alla tricks inte med men vi får väl göra det en annan gång. Kolla i HD!

En månad

Gokväll! Har inte riktigt hunnit skriva idag, dels för att jag har hållit på med header (vad tycker ni?) och dels för att vi har haft gäster men idag har Ivy bott hos oss i prick en månad. Tiden bara flyger iväg! Ja, vad ska man säga? Hon har utvecklats så mycket med tiden, tycker jag. Både på skällandet, rumsrenhet, tricks osv. På tal om tricks, idag fick hon lära sig "stå" och klarade det galant! En riktigt liten smartis hon är, haha! Sen har vi också provat på "slicka" där hon ska slicka/pussa på oss. Ska kanske göra en liten lista på vilka trick Ivy kan, eller?
Hursomhelst imorgon är det 24 mars, vilket betyder att pappa fyller år! Det ska självklart firas så vi får se om jag hinner med en liten uppdatering där emellan.
Lilltjejen har bott hos oss i en månad nu.

Sneak peak

Här får ni en liten sneak peak på min nya header, som jag äntligen är nöjd med! :) Lite kvar att göra men imorgon lägger jag självklart upp den, tills vidare får ni klura ut hur den ser ut... :) Spännande, va?

Miljöträning

Kom nyss hem från en tur till djurgården tillsammans med Ivy och Victoria. Ivy behövde miljötränas med andra djur än katter och hundar. Så idag fick hon för första gången möta några hästar och får (utan för stängslet). Hon skällde en stund, men lugnade ner sig så småningom och var jätteduktig! Ville ta med kameran, men då det kanske skulle vara lite jobbig att bära omkring med den och den dessutom var ur laddning så det kanske var lika bra att inte ta med den... 
 
Idag tog jag förresten vaccination... Jag gillar ABSOLUT INTE sprutor men vad ska man göra? 
Mådde lite dåligt efter att jag tagit den, men det gick snabbt över :) 
Nu ska jag ta en liten mellis och sedan börja öva till NO-provet imorrn!
Bild tagen av Victoria

Träning och planer

Efter skolan tog jag en liten promenad med Ivy runt skogen. Vi övade lite på att gå fint i koppel och det gick bra, men ibland var hon lite ofokuserad och var nyfiken på allt annat istället för att lyssna. Sen skällde hon lite också, så vi måste fortsätta med skvallerträningen... Dagens planer är att gå en snabb sväng till en djurgård så att hon kan miljötränas med hästar och andra djur. Men jag vet inte riktigt om vi hinner eftersom jag har ett NO-prov nu på fredag som jag måste öva på. 
 
Det är så konstigt att jag aldrig blir nöjd med mina headers här på bloggen, jag har säkert bytt tusen gånger nu, men jag vill göra en ny nu, haha! Vet inte vad som är med mig!
Hursomhelst, håll utkik efter en ny header men först har jag en liten (Om ni är intresserade så gör jag gratis designer) beställning på gång av en tjej som också vill ha en ny design :)
 

16 veckor

Åh, Ivy bara växer så det knakar! Nu har hon blivit så stor att hon redan är 16 veckor. Och nu på lördag har hon bott hos oss i en månad, tänk vad tiden flyger iväg! Idag mätte och vägde jag även henne: 36 cm och 5.4 kg, stor flicka! 

Veckans mål för v.12

Gokväll! Måndag är det idag, vilket betyder ny start, ny dag och ny vecka. Därför hade jag tänkt att börja med "Veckans mål" där jag skriver ner allt som Ivy och jag behöver öva på varje vecka. På slutet av veckan ser vi om målen är avklarade, men om inte får vi fortsätta med träningen :)
DET HÄR ÄR VECKANS MÅL FÖR V.12:
- Skvallerträning för att stoppa Ivys skällande på hundar.
- Lära in ett nytt trick.
- Få bättre kontakt med Ivy.
- Rumsrenhet.
- Gå fint i koppel.
Då kör vi igång med träningen och hoppas på att några av målen blir avklarade!

Dåliga nyheter

Jo, de dåliga nyheterna är att det inte blev någon Sheltieträff (sheltiepromenad) igår eftersom det kom något emellan så vi kunde inte komma, synd för jag skulle gärna vilja träffa Ivys syskon. Men vi får väl komma nästa gång. Sen var det den andra dåliga nyheten :( Idag när vi åkte tunnelbana och precis skulle av, glömde vi ta med Ivys bur där hennes tillbehör låg. Vi ska ringa SL och se om de har hittat den så jag hoppas verkligen att vi får tillbaka den, då vi behöver den!
 
Förutom det, så har allt gått bra och Ivy har varit duktig och skött sig bra! 
Nu är vi hos några andra kompisar, igen, och väntar tills pappa ska komma och hämta oss efter att han renoverat färdig i huset.
För mig blir det som vanligt skola, sovmorgon till nio, och efter det ska jag bara vara hemma med Ivy som troligtvis kommer att få följa med till mammas jobb eller också vara med min storasyster.
Ha en skön söndag!

Fredagar är bäst!

Åh vad jag har längtat till fredagen! Äntligen klar med de första proven i matten som gick bättre idag men jag blev inte riktigt nöjd den här gången heller :( Men fick resultatet av svenska nationella proven och jag fick ett A på läsdelen! Nog med alla prov, idag åker vi iväg till några vänner för att övernatta eftersom pappa ska renovera hemmet, eller ja det var någonting han skulle fixa. Så jag vet inte om jag kommer ha tillgång till någon datorn för att blogga så det blir troligen några mobiluppdateringar istället :) 
Just ja, nämde inte att Ivy ska följa med, och imorrn blir det Sheltieträff! Kul ska det allt bli och en jätterolig helg att se fram emot! Hursomhelst, hoppas ni får en super-fredag!
Bjuder på ett litet bildkollage!

Pics

Det var jättesoligt ute idag, så vad passade bättre än att gå ut en liten sväng för att fota? :) Ivy var på lite bushumör, som ni säkert ser på de flesta bilderna, men som tur lyckades vi fånga ett par bilder som blev rätt bra, tycker jag! :) Orkade inte redigera alla bilder, så de kan se lite mörka ut...

Filmsnutt

Nu har jag fixat klart videoklippet på Ivy, precis som jag lovade! Filmade igår då hon blev 15 veckor, så hon är exakt 15 veckor på filmen :) Förlåt för den dåliga filmningen men hoppas ni gillar den ändå! Glöm inte kolla i HD! :) 
Skulle ju också lägga upp hennes mankhöjd och vikt som är 35 cm och 5.2 kg - visst är hon stor? :)

Hundfritt

Idag har vi gjort nationella prov på matematik i skolan. Jag blev inte jättenöjd precis men det gick rätt så bra, tycker jag. Hann tyvärr inte fixa ihop en video igår, men idag så får ni en liten filmsnutt, det kan jag allt lova! :) Sa ju att det skulle bli en liten trickvideo men Ivy var lite vild igår, så det funkade inte... Men hoppas ni nöjer er med ett litet videoklipp när hon leker istället! Har bara filmat än sålänge, så nu återstår endast fix och trixet.
Ivy är inte hemma just nu eftersom hon är på mammas jobb, men pappa kommer och hämtar henne när han har slutat. Så det blir en lite hundfri dag idag! Istället för att mysa med hunden så finns mina katter på tur :)
Bästa katterna i världen! ♥

15 veckor

Gissa vad?! Jag och min syster blev utelåsta i två timmar efter skolan. Men som tur var så kom vi på att vi kunde gå till biblioteket vilket var jättebra eftersom vi behövde låna lite hundböcker. Kom nyss hem efter en promenad med stackars lilla Ivy, hon fick en lite längre promenad eftersom hon fick vänta så länge. Jo just det, sedan kom min storebror som hade fått sluta tidigare från jobbet och öppnade dörren, haha :) 
 
Men nu kommer vi till det jag tänkte skriva om egentligen :)
Lilltjejen har nu blivit 15 veckor! Tänkte småfira det med en liten trickvideo, som möjligtvis kommer upp senare på kvällen. Sedan tänkte jag också mäta samtidigt väga henne, så det kommer också upp! :)
Lilltjejen med sin lilla råtta

Skvallerträning och skogspromenad

Igår hann vi köra igång med lite skvallerträning vilket vi, eller Ivy, behöver eftersom hon skäller på hundar och katter. Men det gick ganska så bra, fast jag tror att vi måste göra lite kontaktövning också. 
 
Idag har vi varit i skogen och jag och min syster provade att lägga ett litet spår åt Ivy. Det gick sådär, men hon var duktig tycker jag! Imorgon blir stora tjejen, 15 hela veckor! Kan inte förstå det, jag vill inte förstå det, hihi :) 
 Inte den mest passande bilden men det får väl duga.

Dogstuffs

Idag åkte vi in till stan igen! Då passade vi på att köpa nya saker till Ivy! Denna gång tänkte vi prova på ett flexikoppel så att hon ska kunna springa lite friare, och sedan köpte vi ett nytt halsband som var superfint! Kanske lite för stor men vad spelar det för roll om hon växer? När vi ändå var där, i Sofo'r Pets, köpte vi även en liten studsboll och hundgodis som behövts ganska länge nu. Alltid kul med nya grejer!

Lördagsplaner

Godmorgon! Eller ska man säga goddag?
Hursomhelst, idag har vi tagit en promenad med Ivy till affären och jag kan inte säga att det gick jättebra. Problemet med henne är skällandet. Just rasen Sheltie kan vara väldigt skällig så ja... vi måste verkligen, verkligen jobba på det, för vem vill ha en hund som skäller på allt?
Nu är det ju inte så att Ivy skäller på allt, utan bara på (mest) hundar men ändå! Vad bra att det blir Sheltieträff nästa vecka! Då kan hon få hälsa på hundar, som dessutom är av samma ras som hon! :)
 
Just det, det var ju inte det jag skulle skriva om, hehe. Jo, idag hade vi tänkt att åka till Ulriksdals slott och kolla runt lite :) Ivy ska självklart få följa med och kanske tillochmed kameran :)

Mycket att göra

Äntligen fredag och helg! Idag har vi haft mycket att hinna med. Skola, åka in till mammas jobb i stan för att hämta Ivy och ha pianolektion för mammas kompis son. 
Men Ivy har iallafall fått mycket miljöträning och även lite passivitetsträning. Hon har för första gången åkt tåg och var inte ett dugg rädd! Fast hon kan känna sig lite nervös och rädd vid så många människor, men det är ju stan! Lite skällig kanske men annars tycker jag ändå att hon skött sig bra!

Romme

Idag åkte vi på en tre-timmars resa till Romme med klassen, för er som inte vet så är det en skidanläggning här i Sverige, i Borlänge. Kom hem vid ungefär 19.00, efter en hel dag med skidåkning. Är lite trött, men det var jättekul, speciellt när min storasyster följde med. Då slapp jag och min tvillingsyster åka själva! :) Det är iallafall inte första gången för mig som jag står på skidor, har åkt säkert tusen gånger haha, men det var första gången på Romme! :) Ivy har bara varit hemma så jag har inte gjort något speciellt med henne, men imorgon kanske det händer något kul!

Ivys längd och vikt

      12 veckor, 6 dagar
      Mankhöjd: 32 cm Vikt: 4.4 kg
      13 veckor
      Mankhöjd: 33 cm Vikt: 4.7 kg
      14 veckor
      Mankhöjd: 34 cm Vikt: 4.9 kg

Ivy har ont i magen

När jag kom hem från skolan, sa mamma, hon var hemma idag, att Ivy hade bajsat jättemycket. Jag tror att hon får ont i magen och jag hoppas verkligen att hon blir bättre imorrn. Just nu sover hon iallafall så jag passade på att skriva ett litet inlägg nu när jag också gjort klart mina läxor. Glömde förresten säga att vi också köpte ett schampoo från Sofo'r Pets till Ivy igår. Vi har inte prövat det än, men jag tror att den är bra :) Är det kanske någon som använt den till sin hund?
 

Nytt igen

Jag vet inte hur ni står ut med mig, haha. Men iallafall, har precis knåpat ihop en ny header med nya bilder, eftersom jag inte riktigt blivit nöjd med de gamla. Vad tycker ni, vart det finare?
(Vet bara inte hur man ska flytta header lite mer åt vänster, men jag får klura ut det sen)
 

Nya produkter

Idag åkte vi in till Rusta och köpte en ny canvasbur. Det blev en blå bur, eftersom det tyvärr inte fanns andra färger, men det går lika gärna bra med en sån tycker jag :) Sedan hittade vi även en borste som också är köpt i Rusta. Fast den kommer vi inte använda förrän hon blir lite äldre men då slipper vi köpa senare :) 
Djurtransport hopvikbar shnüg
     >>Bildkälla<<        
Djurborste 18cm 
   >>Bildkälla<< 
                         

Two days

Nu är det bara två dagar kvar till skolan... Åh jag vill inte. Men det som är bra är att nästa vecka ska vi till Romme för att åka skidor med hela klassen. Det ska bli roligt! 
 
Vad jag vet så händer inget speciellt idag, det blir nog bara som en helt vanlig dag. Så jag får väl njuta av de sista dagarna på lovet och bara vara med familjen och Ivy!
Bilden är tagen med mammas mobil

Ivys träning

Idag har Ivy blivit lite klickertränad och även ensamtränad. När hon är ensam gnäller och skäller hon ganska mycket så det är det vi måste träna på. Förutom det så har allt gått väldigt bra! Hon kan det med klickern bra nu, och förstår vad vi vill att hon ska göra. När vi går ut på promenad så kan hon skälla på folk ibland, det måste vi också träna på. 
Och, just det ja... rumsrenheten, den går väl sådär... Det kommer att ta ett tag innan hon förstår :(

RSS 2.0